10 geriausių Danijos Kalėdų skanėstų, kuriuos privalote išbandyti


Kalėdos Danijoje yra tikrai jausmų šventė, kur sezono magija atgyja kiekviename šalies kampelyje. Šventė nebūtų baigta be pasimėgavimo gardžiais šventiniais patiekalais, kurie yra tokia pat šventės dalis, kaip ir mirgančios šviesos bei jaukios dekoracijos. Nuo sviestinių sausainių, kepamų su meile danų namuose, iki skanių desertų, skanaujamų per tradicinę Kūčių vakaro šventę, danų Kalėdų virtuvė puikiai atspindi tradicijos, bendrumo ir higge dvasią. Ramus cinamono, gvazdikėlių ir kardamono aromatas sklinda ore, kviečiantis vietinius gyventojus ir lankytojus mėgautis sezono malonumais. Nesvarbu, ar klaidžiojate žavingoje Kalėdų mugėje, gurkšnojate „gløgg“ prie spragsinčio laužo, ar jaukiai jaučiatės vietinėje kavinėje, šie skanėstai tikrai pavers jūsų atostogas Danijoje nepamirštama patirtimi. Kad galėtumėte mėgautis geriausiu sezono patiekalu, pateikiame 10 geriausių Danijos kalėdinių skanėstų ir geriausių vietų jų rasti Kopenhagoje:

Julesnurre’as

„Julesnurre“ arba Kalėdų sūkurys yra puikus šventinių kepinių sezono repertuaro papildymas. Jo sviestiniai, dribsniai padengti aromatingais prieskoniais, tokiais kaip cinamonas ir kardamonas, o kartais net apelsino žievelės užuomina, kad būtų citrusinis pojūtis. Puikiai iškepę iki auksinio atspalvio, šie sūkuriai dažnai apibarstyti cukraus pudra, kad užbaigtų šventinę išvaizdą. Jie idealiai tinka jaukiai žiemos popietei, kartu su šiltu gėrimu ir mėgautis draugų ar šeimos kompanijoje.

Kur išbandyti: „Skippers Bageri“ yra žinomas dėl savo požiūrio į šią atostogų klasiką. Jų julesnurre gaminamas šviežias kasdien, o kiekvienas sūkurys yra tobulai sukurtas naudojant aukštos kokybės ingredientus.

Klejner


Klejner, ikoninis danų pyragas, yra pagrindinis Kalėdų sezono patiekalas. Šie giliai kepti skanėstai gaminami iš lengvai pasaldintos tešlos, susuktos į sudėtingas formas, kurios atrodo taip žaviai, kaip ir skonis. Jų traški išorė užleidžia vietą švelniam, erdviam interjerui, o jie dažnai mėgaujasi paprasti arba pabarstyti cukraus pudra. Klejner daugeliui danų sukelia nostalgijos jausmą, nes jie yra Kalėdų tradicijų dalis kartoms.

Kur išbandyti: „La Glace“, viena istoriškiausių ir mylimiausių Kopenhagos kepyklų, šiuolaikiškai paįvairina šį tradicinį pyragą, užtikrindama, kad jie būtų ir autentiški, ir nenumaldomai skanūs.

Marcipanbrød


Marcipaninė duona, arba marcipanbrød, yra prabangus saldumynas, kurį mėgsta marcipanų entuziastai. Jame yra sodraus, migdolų skonio marcipano centras, dažnai derinamas su nuga arba cukruotais vaisiais, kad būtų suteiktas papildomas skonio sluoksnis. Marcipanas padengtas lygiu tamsaus šokolado sluoksniu, kuris tirpsta burnoje ir sukuria tobulą tekstūrų ir skonių harmoniją. Tai atlaidai, kuriuos geriausia skanauti lėtai, todėl tai puiki dovana ar asmeninis skanėstas šventiniu laikotarpiu.

Kur išbandyti: Peter Beier Chokolade siūlo keletą geriausių marcipanbrød Danijoje, pagamintų iš aukščiausios kokybės ingredientų ir įvairių skonių derinių.

Tradicinė Julehjerter

Tradicinės julehjerter arba kalėdinės širdelės yra ne tik skanios, bet ir gražiai simbolizuojančios šventės dvasią. Šios medaus ir prieskonių skonio širdelės yra švelnios, kvapnios, dažnai puoštos subtiliais glajaus raštais ar šventiniais motyvais. Suvynioti į gražią foliją ar dovanų dėžutes, jie yra apgalvotos dovanos ar žavūs kalėdinių dekoracijų papildymai.

Kur išbandyti: Perchs Tehandel savo julehjerter derina su išskirtiniu arbatos pasirinkimu, todėl tai yra jaukus ir skanus būdas mėgautis žiemiška popiete.

Nye Julehjerter


Hartas Bageris iš naujo išrado Kalėdų širdį šiuolaikiniam gomuriui. Šios „naujos širdys“ pasižymi išradingais skoniais ir tekstūromis, išlikdamos ištikimos jaukiai tradicinio skanėsto esmei. Naudojant aukštos kokybės ingredientus ir amatininkišką požiūrį, Hart’s julehjerter yra drąsus, bet elegantiškas šio danų mėgstamiausio atnaujinimas, puikiai tinka tiems, kurie šį sezoną nori išbandyti kažką šiek tiek kitokio.

Kur išbandyti: Hartas Bageri siūlo kūrybingą julehjerter posūkį, todėl jie yra išskirtinis pasirinkimas nuotykių trokštantiems maisto mėgėjams.

Æbleskiveris

Jokios daniškos Kalėdos neapsieina be lėkštės æbleskiver. Šie sferiniai, purūs pyragaičiai kepami specialioje keptuvėje, kad išgautų jiems būdingą formą, ir patiekiami šilti su pabarstu cukraus pudros ir aštraus aviečių uogienės. Tradiciškai jie buvo gaminami su obuolio arba obuolių tyrės griežinėliu centre, duodančiu jiems pavadinimą. Dėl šilto, jaudinančio skonio jie puikiai tinka garuojančiam gløgg puodeliui.

Kur išbandyti: Grød paaukština šį mėgstamą skanėstą naudodamas šviežius, aukštos kokybės ingredientus, išlaikant tradicinio recepto vientisumą. Jų æbleskiver būtina paragauti jaukiam šventiniam užkandžiui.

Risalamande


Esminė Kūčių vakaro dalis Danijoje risalamande yra kreminis ryžių pudingas, sumaišytas su plakta grietinėle, vanile ir kapotais migdolais, o po to užpilamas šiltu vyšnių padažu. Šis desertas susijęs tiek su tradicijomis, tiek su skoniu: pudinge paslėptas visas migdolas, o jį radęs žmogus laimi nedidelį prizą. Tai patiekalas, kuris suburia šeimas ir suteikia šventinei puotai linksmumo.

Kur išbandyti: Restorane „Kronborg“ patiekiamas autentiškas, švelnus rizalamandas žavingoje, kupinoje „hygge“ aplinkoje, kuri papildo patiekalo šventinį patrauklumą.

Brunkageris

Brunkager arba „rudieji sausainiai“ yra ploni, traškūs ir supakuoti su šiltais prieskoniais, tokiais kaip cinamonas, imbieras, gvazdikėliai ir kardamonas. Šie sausainiai, dažnai puošti pjaustytais migdolais, pripildo namus nuostabiu aromatu kepant. Dėl malonaus traškumo ir aštraus skonio jie puikiai tinka prie puodelio karštos arbatos ar kavos.

Kur išbandyti: Meyers Bageri garsėja savo brunkageriu, siūlančiu puikiai subalansuotą šio klasikinio sausainio versiją, įkūnijančią Danijos Kalėdų esmę.

Pebernødderis

Maži, apvalūs ir lengvais prieskoniais pagardinti pebernødder yra priklausomybę sukeliantys maži sausainiai, tradiciškai pagardinti baltais pipirais, cinamonu ir imbieru. Šie kąsnio dydžio skanėstai yra pagrindinis švenčių patiekalas ir dažnai naudojami kalėdiniuose žaidimuose, kur vaikai namuose ieško paslėptų mažylių.

Kur išbandyti: „Juno The Bakery“ gamina pebernødder savo meistriškumu ir užtikrina, kad kiekvienas kąsnis būtų puikiai prieskoniais ir be galo žavus.

Vaniljeranse


Vaniliniai vainikiniai sausainiai arba vaniljekranse yra esminis Kalėdų skanėstas Danijoje. Jų sviestinė, tirpstanti burnoje tekstūra ir subtilus vanilės skonis daro juos minios mėgstamiausiu. Šie ikoniniai sausainiai dažnai formuojami naudojant maišelį, kad būtų sukurtas gražus vainiko pavidalo dizainas, suteikiantis elegantišką atspalvį bet kokiam šventiniam sausainiui.

Kur išbandyti: Skt. „Peders Bageri“ didžiuojasi savo vaniljekranse, naudodamas tradicinius receptus ir technologijas, kad išgautų sausainius, kurie yra vizualiai stulbinantys ir skanūs.

Danijos Kalėdų skonis
Šie dešimt skanėstų atspindi daniškų Kalėdų esmę, kiekviename kąsnyje sumaišydami tradicijas, skonį ir puikų skonį. Nesvarbu, ar pasimėgaujate šilta æbleskiver lėkšte, ar ragaujate vaniljekranse su artimaisiais, šie šventiniai mėgstamiausi produktai paverčia atostogų sezoną Danijoje tikrai stebuklingu. Glædelig jul!





Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -